I min verden e ikkje kjøttpudding synonymt med lys farse,
sånn som det kan være for mange.
Nei, en ekte kjøttpudding består av kjøttdeig/karbonadedeig.
Den skal være mørk, grov og fin.
Her kommer mammas oppskrift på kjøttpudding..
Du trenger:
Til kjøttpuddingen:
400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig
1 stor løk
1 egg
1 fedd hvitløk
1 ss ketchup
1 ss sennep
1 ts buljong
litt vann
1 ss hvetemel
salt
pepper
Kålstuing:
2 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl melk
1/2 ts muskat
salt
pepper
400 gr hodekål, strimlet
Potet og gulrot som tilbehør
Sånn gjør du:
1) Hakk løk og hvitløk.
2) Ta alle ingrediensene i en food processor og kjør til en grov kjøttfarse.
Ha farsen i en smurt brødform og steik på 180 grader i 45 min.
3) Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og tilsette melk.
Krydre med muskat, salt og pepper.
La sausen få et oppkok og tilsett strimlet hodekål.
La det koke på svak varme i 45 minutter.
(Mange lager kålstuing ved å koke opp kål i eget vann og bruke kokevannet pluss litt hvit saus,
men personlig synes eg denne kålstuingen smaker bedre. Her gjør man som man vil ;) )
4) Kok poteter og gulrøtter.
Mange serverer også kjøttpudding med en god tomatsaus.
Dette har eg ikkje vokst opp med, men det e nok supert for den som vil ha det!
Eg bruker steikesjyen fra formen som saus ;)
Eg bruker steikesjyen fra formen som saus ;)
Nyt kjøttpuddingen din ;)
2 kommentarer:
Nam, ser jo veldig godt ut da :D Selv om jeg sikkert hadde tatt to porsjoner kålstuing og latt dere kose dere med kjøttet ;)
Haha.. Skal lage luftpudding til deg eg ;)
Den var god, nesten like god som mamma sin!
Legg inn en kommentar