fredag 19. mars 2010

Chili con carne



Chili con carne e en fin hverdagsrett som tar kort tid å lage.
Eg laget en litt kjip versjon pga råvarene eg hadde tilgjengelig, men jaggu ble det godt likevel!
Føl deg fri til å hive oppi masse fersk chili, jo sterkere jo bedre ;)

Til tre-fire porsjoner brukte eg:
1/2 pk kjøttdeig (bruk gjerne 1 pk)
1 boks hermetiske tomater, hakkete
1 boks chilibønner med hvitløk
2 løk
chilipulver
salt
pepper
3 porsjoner ris

Helst bør du også tilsette:
1 rød paprika
1 grønn paprika
ekte chili (etter preferanse)
2-3 fedd hvitløk




Disse bønnene var veldig gode :)

Sånn gjør du:

Steik kjøttdeig sammen med litt hvitløk og litt løk.
Hell tomatene og bønnene over kjøttdeigen, tilsett løken, evt hvitløk, paprika og chili. Krydre med chilipulver, salt og pepper. Noen liker også oregano. La det putre på svak varme 20-25 min :)

Kok ris til å ha ved siden av.
Serveres gjerne med loff og noe grønt på toppen for fargens skyld ;)

Kos deg ;)

1 kommentar:

Gunhild sa...

Nam :D Det lager vi lett neste gang ;)