Makaronigrateng passer både for store
og små, og det e enkelt å lage og!
Du kan variere med ingrediensene
som du ønsker, her e det bare
å prøve seg frem!
Du trenger:
Makaroni
Ost etter preferanse
(Denne gangen brukte eg norvegia og fetaost.
Fyll rivjernet med ost.. Det blir en fin mengde! )
Kokt skinke/evt. Picnic-skinke
Hvit saus:
Litt smør
5 dl melk
2-3 spiseskjeer mel
Muskat
Salt & pepper
1/2 teskje dijonsennep
(kan droppes)
Lag hvit saus ved å smelte
ca. 3 ss smør i en panne
. Rør inn hvetemelet og spe på med melk
litt og litt mens du rører kraftig.
Tilsett dijonsennep
(pass på så det ikkje blir for mye),
litt muskat, salt og pepper.
La sausen koke på svak varme i 10 min.
Tilsett 1/3 av osten de siste 2 minuttene.
Samtidig som du har gjort alt
dette skal du ha
kokt makaroni i lettsaltet vann,
litt mindre enn al dente siden
de skal inn i ovnen igjen..
Hell makaronien over i en ildfast form,
Hell makaronien over i en ildfast form,
og hell ostesausen over.
Strø over skinkebiter som du
har skjært opp.
Bland godt.
Strø resten av osten på toppen.
Gratineres i ovnen på 200 grader i 30 min.
1 kommentar:
det så godt ut :D
Legg inn en kommentar