mandag 12. september 2011

Makaronigrateng

 Makaronigrateng passer både for store
og små, og det e enkelt å lage og!
Du kan variere med ingrediensene 
som du ønsker, her e det bare
å prøve seg frem!
  
Du trenger:

Makaroni

 Ost etter preferanse
 (Denne gangen brukte eg norvegia og fetaost.
Fyll rivjernet med ost.. Det blir en fin mengde! )
Kokt skinke/evt. Picnic-skinke


Hvit saus:
Litt smør
5 dl melk
2-3 spiseskjeer mel

Muskat
Salt &  pepper
1/2 teskje dijonsennep
(kan droppes) 




 Lag hvit saus ved å smelte
ca. 3 ss smør i en panne
. Rør inn hvetemelet og spe på med melk 
litt og litt mens du rører kraftig.
Tilsett dijonsennep 
(pass på så det ikkje blir for mye),
litt muskat, salt og pepper.
 La sausen koke på svak varme i 10 min. 
Tilsett 1/3 av osten de siste 2 minuttene. 



Samtidig som du har gjort alt 
dette skal du ha
kokt makaroni i lettsaltet vann, 
litt mindre enn al dente siden 
de skal inn i ovnen igjen..


Hell makaronien over i en ildfast form,
 og hell ostesausen over. 
Strø over skinkebiter som du
har skjært opp. 

Bland godt. 

Strø resten av osten på toppen.
Gratineres i ovnen på 200 grader i 30 min.



1 kommentar:

Therese sa...

det så godt ut :D