lørdag 29. august 2009

Luftige scones



Då e det tid for noen herlige scones! Eg e skikkelig glad for at eg har "gjenoppdaget" denne lille herligheten...
Den e luftig og god, digg smak.. Kanskje litt usunn.. Jaja, helgekos?


Finn deg en bolle og sleng oppi:
3 kopper mel
1/2 kopp sukker
5 ts bakepulver
1/2 ts salt

Rør sammen:
1 kopp melk og 1 egg i en kopp!

(Vi snakker små kopper her folkens)

Du trenger 3/4 kopp smør, rundt 100 gr?

Rør det våte inn i det tørre, og så må smøret gnis inn i røren..
Smøret må være mykt (det gjør i allefall jobben enklere), gni det ut i røren, det skal helst ikkje være noen synlige smørbiter.

Kna deigen en passelig stund, og del den i 8 deler som legges på et smurt bakepapir.
Steikes på 200 grader til de e gyldne og fine, ca 15 min.

For å si det sånn, min deig ble absolutt ikkje fast. Den var herlig klissete og eg måtte bruke skje for å få det over på bakepapiret.
Men det var jaggu suksess, saftigere scones skal du leite lenge etter!
Selv om de ikkje ble så høye som eg hadde tenkt var de sinnsykt gode!
Suksess på første forsøk (og det e ikkje ofte det skjer med meg og baking) :)



Hæææærlig deig!

1 kommentar:

B. sa...

stakars deg som er syk da.. .så kjedelig!

så deilige ut de sconsene! minner meg om barneskolen på Flaktveit! kanskje jeg må lage meg det en daag... :D