tirsdag 4. november 2008

Pannekaketårn






Plutselig kom eg på en liten rett som eg ikkje har laget på flere år, nemlig pannekaketårn som eg enkelt kaller den..
Sjøl synes eg smaken ligner litt på lasagne, men det e likevel ikkje helt samme greien..
Anyway, oppskriften e som følger:

Pannekakerøre
3 dl hvetemel
5 dl melk
1-2 teskjeer salt
3 egg
en dæsj sukker etter preferanse
smør til steiking
(For å få et stort pannekaketårn kan det være greit å doble røren;) )

Kjøttsaus
1 pk kjøttdeig
1 løk
1/2 boks tomatpuré
5-6 spiseskjeer ketchup
1-2 dl vann
Pizzakrydder eller lignende..

Hvit saus
En godt klatt smør, ca 50 gram
4-5 spiseskjeer mel (se an kor mye du trenger)
ca 4 dl melk
Salt, pepper og muskat

Røren:

1)Kakk eggene i en bolle og rør de sammen.


2)Tilsett melk, mel og salt.


3) Rør til en fin og glatt røre uten klumper. Røren bør være litt tjukk.


4) La røren hvile i 20 minutter.

Hvit saus:
Smelt smør og rør inn melet.
Tilsett melken og rør godt. Sausen skal være god og tjukk.
Pass på at sausen ikkje blir for tynn, så tilsett gjerne litt lite melk først og spe på etter hvert.
Smak til med salt, pepper og litt muskat.
Det kan også være godt å slenge litt hvitost i sausen på slutten av koketiden.
La sausen putre på svak varme i ca 15 min (til melsmaken e vekke)

Kjøttsaus:
1) Steik kjøttdeig med en dæsj olivenolje. Tilsett gjerne litt hvitløk hvis du liker det.
2) Tilsett tomatpuré, ketchup, vann og krydder.
3) La det putre noen minutter før du tilsetter løken.

Steik så pannekakene på middels varme i steikepannen.
finn frem en langpanne, dekk den med bakepapir.
Legg en pannekake på platen, spre litt kjøttsaus på pannekaken og legg på en ny pannekake.
Fortsett med dette hele veien til toppen, mens du samtidig klatter utover hvit saus på annenhver pannekake.
Strø ost på toppen.
Steikes på ca 200 grader til osten er fin og gyllen.
Godt råd: Vær forsiktig når du flytter på brettet, har du ikkje stablet godt nok e sjansen tilstede for at pannekaketårnet velter..

Ingen kommentarer: