av den enkle grunn at eg ikkje har tålmodighet til å elte.
Heldigvis har eg en maskin til å gjøre jobben for meg,
så då blir det gode hjemmelagede brød.
Ukens brød her i heimen, e et halvgrovt brød med basilikum
og soltørkede tomater.
Du kan gjerne bruke andre urter i brødet,
som for eksempel rosmarin og timian .
Oliven e en sjølskreven gjest i dette brødet,
men desverre liker eg ikkje oliven.
Ost og smaker også supergodt i et brød som dette.
Jarlsberg, engelsk cheddar og parmesan e supert!
Du kan gjerne bruke andre urter i brødet,
som for eksempel rosmarin og timian .
Oliven e en sjølskreven gjest i dette brødet,
men desverre liker eg ikkje oliven.
Ost og smaker også supergodt i et brød som dette.
Jarlsberg, engelsk cheddar og parmesan e supert!
Til 2 brød:
Ca. 10 dl hvetemel
Ca. 3 dl sammalt hvete, grov
1 ts salt
50 gr smeltet smør
5 dl melk
50 gr gjær
4 håndfuller fersk basilikum
1/2-1 glass soltørkede tomater
Oliven, hakket
Oliven, hakket
1) Varm melken til 37 grader.
Smelt 50 gram smør.
2) Bland sammen mel, salt, gjær, finhakket soltørket tomat (sil av oljen)
og grovhakket basilikum. Evt. oliven.
Tilsett væsken og bland godt, gjerne i kjøkkenmaskin.
Sørg for å elte nok, sånn at deigen blir smidig og lett.
4) Del deigen i to, og form til to brød.
Skjær noen snitt i brødet,
strø over litt mel og sett brødene til heving i 30-45 min.
5) Steik brødene på 250 grader i ca 10-12 minutter.